maanantai 24. lokakuuta 2011

Alkuviikon ruokailut ja kananmunakastike

Terve taas,
Vaikuttaa, että aika kirjoitusten välilla kasvaa kasvamistaan, kasviksia on kuitenkin edelleen syöty. Alkuviikosta olin jälleen huilausvuorossa kokkailuista ja ruokana oli kasvismoussakaa. Moussakassa oli ainakin munakoisoa, sipulia, perunaa ja päällä valkokastike ja mozarellaa. Tarkemmasta reseptistä ei ole tietoa, mutta maistuvaa oli. Google varmasti kertoo lisää tästä kiinnostuneille.

Keskiviikkona tein pikaruokana keitettyjä perunoita ja kananmunakastiketta. Kananmunakastikkeesta helppo ohje alla. Edellispäiväiset perunat syötiin luonnollisesti seuraavana päivänä paistinperunoina. Perjantaina ruoanlaiton huilivuorollani listalla oli pinaattikeittoa, tästä reseptiä ei taas luonnollisesti ole saatavilla, mutta perjantaina teimme loppuviikoksi makaronilaatikon. Makaronilaatikosta ja viikonlopusta lisää tuonnempana.

Kananmunakastike (ja keitetyt perunat)
n. 50 g voita
0,5 dl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
3 kananmunaa

1. Keitä kananmunat ja pilko ne.

2. Sekoita venhnäjauhot maidon sekaan niin, ettei nesteeseen jää paakkuja

3. Sulata voi pannulla ja lisää neste vähitellen. Kiehauta, lisää pilkotut kananmunat ja mausta. Anna hautua hetki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti