torstai 13. lokakuuta 2011

Tofu-spagettipata

Tänään oli töissä ruokana torstain kunniaksi hernekeittoa ja päälle pannukakkua ja hilloa. Kotiin päästyäni sen sijaan käväisin kaupan kautta hakemassa läjän säilykkeitä ja puoli kiloa tofua. Kotiin päästyäni taioin niistä jonkinlaisen helpon ja kohtuullisen nopean pataruoan.

Tofu-spagettipata
250 g tofua
2-3 sipulia
3 annosta spagettia
1 prk viipaloituja herkkusieniä
1 prk ananaspaloja
1 prk ruskeita papuja
1 prk minimaisseja
2-3 kynttä valkosipulia
1/4 pss wokkivihanneksia
1 prk ruokakermaa
n. 2 dl vettä
tilkka sitruunamehua
pala sinihomejuustoa
Mausteina esimerkiksi:
suolaa, currya, valkopippuria, mustapippuria, sitruunapippuria, grillimaustetta, chilimaustetta

1. Leikkaa tofu ohuiksi suikaleiksi, kaada paistinpannulle tilkka öljyä ja lisää tofut pannulle. Lisää tässä vaiheessa myös suolaa ja mausteita, jotta tofuihin saadaan jo paistamisen yhteydessä makua. Kaada paistamisen jälkeen pataan.



2. Leikkaa sipulit reiluiks paloiksi ja kuullota pannulla. Keitä spagetit ohjeen mukaan. Kaada myös sipulit ja spagetti pataan.

3. Valuta säilykkeistä neste pois ja lisää pataan herkkusieni-, ananas- ja papusäilykkeet. Paloittele minimaissit sekä valkosipulinkynnet ja lisää myös ne yhdessä wokkivihannesten kanssa muiden ainesten joukkoon.

4. Lisää pataan ruokakerma, sitruunamehu ja vesi sekä pala sinihomejuustoa.

5. Mausta, sekoita ja kuumenna, kunnes pata kiehuu. Anna hautua miedommalla lämmöllä puolisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti