Takana kiireinen viikonloppu ja ruokaa ei pahemmin ehtinyt laittaa. Tässä nopea kertaus viikonlopusta ja etenkin sen ruokalajeista.
Lauantaina söin edellispäiväistä wokkia ja lähdin joukkueen saunailtaan jo iltapäivästä. Tarjolla saunalla oli tietenkin grillimakkaraa ja pihviä, normaaliin tapaan. En siis syönyt, onneksi ravintolaillan jälkeen iloinen turkkilaismies tarjoili kioskistaan pizzaa, joka oli juuston ja tomaattikastikkeen lisäksi täytetty sipulilla, paprikalla, jalapeñolla ja fetajuustolla. Grilliherkkuja katsellessa tuli miettineeksi onko tässä mitään järkeä, mutta kummasti hyvänmakuinen pizza piristi mieltä.
Sunnuntaina äidin patojen ääressä tarjolla oli porkkanalaatikkoa ja paistia, omalla kohdallani paisti tosin korvattiin Halloumi-juustolla. Se on paistettuna hyvää lähes minkä kanssa tahansa, pitänee ostaa paketti pari kotiinkin. Vihdoin iltapäivästä kotiin päästyäni ei vielä nälkä olut yllättänyt, mutta illalla paistelin uunissa lämpimiä voileipiä. Itselle ruisleivän päälle tuli tomaattipyrettä, tietenkin grillimaustetta, ananasta ja tomaattiviipaleita. Päälle juustoraastetta ja pizzamaustetta. Tyttöystäväni sen sijaan halusi maistella leipänsä päällä vuohenjuustoa ja tomaattiviipaleita. Ilman mausteita ja juustoraastetta.
Viikonlopun jälkeen on jo palattu töihinkin, tänään aamupäivästä ruokana oli jonkin sortin mausteista tofukasvispataa ja riisiä. Positiivinen yllätys. Padassa taisi olla tofun lisäksi ainakin vaaleita papuja, pavunversoja, sipulia, paprikaa. Maukasta, kun annoksen kuorrutti vielä tabaskolla ja soijakastikkeella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti