keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Suppilovahveropiirakka

Rahka-voitaikina:
250 g rahkaa
125 g voita
1 dl vehnäjauhoa
1 dl grahamjauhoa
1 dl ruisjauhoa
(Voit käyttää myös 3 dl tavallista vehnäjauhoa)
1/2 tl leivinjauhetta
1 rkl vettä

Sekoita vatkaimella tai nyppimällä huoneenlämpöinen voi ja rahka. Lisää jauhot vähitellen, koko ajan sekoittaen. Jos taikina ei tunnu sekoittuvan lisää ruokalusikallinen vettä.




Täyte:
suppilovahveroita
1 sipuli
2 dl maitoa
2 kananmunaa
250 g rahkaa
1 tl suolaa
n. 100 g juustoraastetta
Mausteina esimerkiksi:
mustapippuri, valkopippuri

1. Silppua suppilovahverot ja kaada ne paistinpannulle. Paista kunnes neste on haihtunut. Lisää tilkka öljyä ja pilkottu sipuli pannulle. Kuullota sipulikuutiot.

2. Mittaa kulhoon 2 dl maitoa, lisää kaksi kananmunaa ja sekoita. Sekoita joukkoon myös 250 g rahkaa. Lisää suola ja mausteet.

Suppilovahveropiirakka:
1. Taputtele rahka-voitaikina piirakkavuokaan ja esipaista noin 10 minuuttia 225 asteessa.

3. Kippaa pohjan päälle suppilovahvero-sipulipaistos ja tämän jälkeen rahkamunamaito. Ripottele päälle juustoraaste.

4. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista noin 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti