Lähdin tänään iltapäivällä seikkailulle läheiseen ostoskeskukseen tofua etsimään. Internetin ihmeellisestä maailmasta löytyi tieto jonka mukaan ostoskeskuksessa olevan etnisen kaupan valikoimasta pitäisi löytyä myös kohtuuhintaista tofua. Käväisin ensin paikallisessa hypermarketissa muilla asioilla ja tarkastin myös sen tofu-tilanteen ja tokihan tofua löytyi myös sieltä, 12 euron kilohintaan. Puolustukseksi on tosin sanottava, että maustamattoman tofun lisäksi myös kylmäsavustettu oli saman hintaista. Päädyin kuitenkin tarkastamaan kyseisen etnisen kaupan valikoiman ja siellä puolelle kilolle tofua kertyi hintaa 1,79 euroa, eli kilohinnaksi muodostui 3,58 euroa.
Ja ei kun kotiin kastiketta valmistamaan. Tarkoitukseni oli laittaa kastikkeen sekaan tofun lisäksi herkkusieniä, sipulia, valkosipulia ja ananasta. Paistelin huolellisesti maustettua tofua ja aloin samalla etsiä herkkusienitölkkiä kaapista, mutta eihän sitä löytynyt. Näin ollen päätin tarkastaa pakastimen sienitilanteen syksyn jäljiltä. Tarkoitukseni oli sulattaa pieni pussillinen kanttarelleja ja paistaa ne kastikkeen sekaan, mutta sulatinkin epähuomiossa vaaleaorakkaita. No samapa tuo, syötäviä ja kohtuullisen maukkaita nämäkin.
Tofukastike
250 g tofua
Sieniä (esim. herkkusieniä, vaaleaorakkaita tai kanttarelleja)
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
ananaspaloja
Lime- tai sitruunamehua
ruokakerma
Mausteina esimerkiksi:
suola, curry, valkopippuri, mustapippuri, grillimauste
1. Laita pannulle tilkka öljyä ja lisää joukkoon sienet. Jos ne ovat tuoreita paista kunnes neste on hävinnyt. Lisää joukkoon reiluiksi paloiksi leikattu sipuli ja kuullota se. Lisää paloiteltu valkosipuli.
2. Leikkaa tofu ohuiksi suikaleiksi, lisää paistinpannulle tilkka öljyä ja kippaa tofu sekaan. Lisää tässä vaiheessa mausteita, jotta jotain tarttuisi myös tofuun. Paista, kunnes pinta muuttuu hieman kullanruskeaksi.
3. Lisää joukkoon ananaspalat, tilkka lime- tai sitruunamehua ja ruokakerma. Mausta mielesi mukaan ja anna hautua.
Kun kasvisruoalla on jo ekoilu aloitettu, päätin keittää lisukkeeksi tuontiriisin sijaan ohraa. Mielestäni se tuo muutenkin hyvän kotimaisen vaihtoehdon riisille.
Lopputulemana voi sanoa, että eron kanakastikkeeseen kyllä huomasi, mutta ensikosketus tofuun oli myös positiivinen kokemus.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti