Soijalasagne
Eli valmistetaan kaksi kastiketta: juustokastike ja tomaattikastike, jotka ladotaan vuokaan kerroksittain yhdessä lasagnelevyjen kera.
Tomaattikastike:
4 dl vettä
2 dl soijarouhetta
1 kasvisliemikuutio
öljyä
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 porkkana
1 prk tomaattimurskaa
1 prk tomaattisosetta
Mausteina esimerkiksi:
grillimaustetta, mustapippuria, valkopippuria, basilikaa, chilimaustetta
Vesi kaadetaan syvälle paistinpannulle ja lisätään sekaan soijarouhe, sekä kasvisliemikuutio. Lisäksi lisäsin jo tässä vaiheessa myös muita mausteita, jotta rouheeseen tulee makua. Kun vesi on kokonaisuudessaan imeytynyt ja haihtunut, lisää pannulle öljyä ja kuullota hienonnettu sipuli sekä valkosipuli. Viimeiseksi lisätään pilkottu porkkana, tomaattisose, tomaattimurska sekä loput mausteet ja annetaan kastikkeen hautua.
Juustokastike:
50 g voita
6 dl maitoa
3/4 dl vehnäjauhoja
~100 g juustoraastetta
Mausteina esimerkiksi:
suolaa, valkopippuria, mustapippuria
Sulata noin 50 g voita pannulla. Sekoita vehnäjauhot maidon sekaan niin, ettei nesteeseen jää paakkuja. Lisää neste voisulaan, sekoita ja lisää mausteet. Kun neste on kiehahtanut, nosta pannu pois levyltä, lisää noin 100 g juustoraastetta ja sekoita.
Vuokaan:
(täysjyvä)lasagnelevyjä
tomaattikastiketta
juustokastiketta
pinnalle ~200 g juustoraastetta
Kun kastikkeet ovat valmiit, kaada vuoan pohjalle juustokastiketta niin, että pohja peittyy. Tämän jälkeen lado lasagnelevyjä vierekkäin vuokaan. Levyjen päälle kaadetaan ja levitetään ensin kolmasosa tomaattikastikkeesta, sitten kolmasosa juustokastikkeesta ja tämä toistetaan kolme kertaa. Pinnalle reilusti (noin 200 grammaa) juustoraastetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti