Tänään oli vuorossa sunnuntain kunniaksi toinen helppo kasvisruoka, pizzaanhan voi tunnetusti upottaa mitä tahansa. Koska päälliseen ei tullut tällä kertaa kauheasti täyttäviä aineita juustoa lukuunottamatta päätin tehdä pohjasta ruokaisamman täysjyvävehnäjauholla, soijarouheella ja ruisjauholla. Vasta kun taikina tuli valmiiksi tajusin, että myös maitorahkaa olisi voinut lisätä taikinan sekaan tekemään siitä entistä tuhdimpaa. No joka tapauksessa kun uuni tuli kerran lämmitettyä ja taikina tehtyä laitoin saman tien kaksi erilaista pizzaa tulille. Eli ensimmäinen vaihtoehto oli ehkä hieman miehisempään(?) makuun paprikoineen ja jalapeñoineen. Jälkimmäinen vaihtoehto oli aavistuksen miedomman makuinen feta-tomaattipizza paremman puoliskon mieliksi. Alla ohje pohjan tekemiseksi ja käyttämäni täytteet.
Pizzapohja (2 pellillistä ohutpohjaista pizzaa tai yksi paksupohjainen):
1 pss kuivahiivaa
4 dl lämmintä vettä
1 tl suolaa
5 dl grahamjauhoa
1 dl ruisjauhoa
1 dl soijarouhetta
1 dl vehnäjauhoa
Sekoita pussillinen kuivahiivaa neljään desiin lämmintä vettä. Lisää teelusikallinen suolaa. Tämän jälkeen sekoitin joukkoon soijarouheen ja ruisjauhon ja vehnäjauhon. Lopuksi lisäsin vähitellen noin 5 desiä grahamjauhoa ja jätin taikinakäntin turpoamaan. Hetken päästä pyrin taputtelemaan taikinan pellille mahdollisimman ohueksi pohjaksi.
Tomaattikastike:
1 prk tomaattimurskaa
1 prk tomaattisosetta
1-2 puristettua valkosipulin kynttä
Mausteina esimerkiksi:
grillimauste, pizzamauste, mustapippuri
Täytteinä esimerkiksi:
1 paprika suikaloituna
1 sipuli viipaleina
jalapeñoja
sinihomejuustoa
ananaspaloja
Tai vaihtoehtoisesti:
1 tomaatti viipaleina
1 sipuli viipaleina
reilusti fetajuustoa
Pinnalle reilusti juustoraastetta ja pizzamaustetta/oreganoa ja pizza uuniin 225 asteeseen 15 - 20 minuutiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti